EK Bor Projekti

ЕК Бор

Пројекти

ЕК Бор

Пројекти

РЕАЛИЗАЦИЈУ ОВОГ САЈТА
ПОДРЖАО ЈЕ ГРАД БОР

Пројекти 2021

Израда веб сајта Енигматског клуба "Бор" и енигматског буквара за почетнике у енигматици

EK Bor Projekti

Уз подршку Града Бора реализован је пројекат из области културе за 2021. годину под називом "Израда веб сајта Енигматског клуба "Бор" и енигматског буквара за почетнике у енигматици". Циљ овог пројекта је популаризација енигматике у циљу очувања Српског језика и културе изражавања и говора код љубитеља енигматике.

Како би одговорио изазовима данашњице и времену у којем живимо Енигматски клуб "Бор" је увидео потребу за израдом веб сајта ekbor.org како би постао видљив и на интернету и додатно популаризовао енигматику међу младима. У оквиру пројекта израђена је и књига "ЕНИГМАТСКИ БУКВАР" коју сви заинтересовани љубитељи енигматике који желе да стекну знања и вештине из ове области могу бесплатно преузети на нашем сајту. Уједно, из средстава обезбеђених пројектом омогућено је штампање књиге "ЕНИГМАТСКИ БУКВАР" у пет примерака ради презентације нашег заједничког рада и залагања.

09.12.2021

Пројекти 2020

Јубилеј 40 година постојања и рада ЕК "Бор"

EK Bor Projekti

23. маја 2020. године, уз подршку Града Бора планирано је одржавање свечане скупштине и прославе Јубилеја 40 година постојања и рада ЕНИГМАТСКОГ КЛУБА "БОР". Нажалост, због изненадне ситуације изазване вирусом корона, Јубилеј се није могао одржати.

Енигматски клуб "Бор" је у току 40 година постојања и рада увек тежио ка лепој и успешној сарадњи, како са енигматским клубовима, тако и са појединцима - енигматама и ценио међусобно поштовање и уважавање својих колега. У знак поштовања, а поводом јубилеја 40 година постојања и рада ЕК "Бор" определио је одређен број захвалница које је уручио својим сарадницима и колегама из енигматског круга којима дугује посебну захвалност за подршку у свом раду.

09.12.2021

Добровољно, непрофитно, невладино удружење енигматичара, основано у циљу развијања уметничког стваралаштва у области књижевности, новинарства, неформалног образовања

 • Енигматски клуб Бор
  ЗА МЕДИА

 • "Енигматика - гимнастика ума", 29. децембар 2021. (РТВ Бор)
  Радио Телевизија Бор

 • Радионице „ЕНИГМАТИКА – ГИМНАСТИКА УМА“ превазишле очекивања
  Туристичка организација "Бор" у сарадњи са Енигматским клубом "Бор"

 • EK Bor Blog

  Књига за све заљубљенике у енигматику и загонеташтво
  „ЕНИГМАТСКИ БУКВАР“